dimecres, de febrer 13, 2008

Sobre l'arribada del TGV i els retards dels mitja distància

Ahir la ministra Álvarez va fer públic que el dia D, el dia de l'arribada del TGV a Barcelona, serà dimecres vinent, el dia 20 de febrer. Avui al migdia, a més, Renfe donarà a conèixer els horaris i els preus dels viatges.
Ara que sembla que el serial del TGV s'està acabant (segur que encara ens queda algun gran episodi per veure), em pregunto. L'arribada de TGV farà que els mitja distància arribin a l'hora que toca a la seva destinació. Dilluns, un viatge Tortosa-Barcelona que, en principi, dura 2 hores i 10 minuts, se'n va anar quasi a les 3 hores de viatge. Des que les obres del TGV van arribar a Barcelona, els mitja distància que van cap a l'Ebre van molt malament. És estrany agafar un tren a Sants que surti a hora, però és encara més especial que un tren arribi en menys de 10 minuts de retard.
Mentre les obres del TGV han costat una milionada resulta que encara les línies bàsiques, les de rodalies i les de mitja distància, aquelles que agafa més gent, necessiten millores que no arriben. Un exemple, la línea Vic-Puigcerdà, on el trajecte Barcelona-Ribes de Freser dura també 2 hores però la distància és de 120 km (Tortosa està a uns 180 i tarda el mateix).
El TGV arriba a Barcelona, mentre que les línies bàsiques de tren necessiten més inversió i moltes millores.

1 comentari:

Anònim ha dit...

i el millor de la línia Barcelona-Puigcerdà no és que el tren no arribi CAP dia a l'hora, ni que els trens siguin els més vells, ni tant sols que nomès posin 3 vagons en plena temporada d'esquí un divendres a la tarda. El millor és que a sobre de tot això no hi ha época de l'any (des de fa 4 anys com a mínim) en la que no hagis de fer trasbordo a un autocar o canviar de tren,...
vergonyós.