dissabte, de febrer 16, 2008

Enquesta del CEO. Més de la meitat dels catalans no estan d'acord amb l'actual situació políticoadministrativa

Ahir es va donar a conèixer els resultats del baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) on es mostraven les intencions de vot dels catalans de cara a les properes eleccions generals. Però el fet sorprenent del baròmetre és que més del 50% dels enquestats no vol que la relació de Catalunya amb l'Estat continuï sent la que és. És el que es pot despendre del fet que el 36,4% dels catalans aposta per un estat dins d'una Espanya federal i el 19,4% per un estat independent. Mentrestant, l'opció de ser una comunitat autònoma la defensen el 34,8% dels enquestats i només un 3,8% volen ser una regió d'Espanya.
Les dades són significatives ja que suposa un increment important respecte la darrera enquesta, al novembre, quan es va dir que el 51,1% defensaven aquesta idea (33,8% estat federal i 17,3% independència), mentre que baixa l'opció autonòmica un 3% (37,8% al novembre).
Estaria molt bé poder contextualitzar més les dades i veure l'evolució en baròmetres anteriors al del novembre, però ara mateix no tinc temps. Però ja ho faré i ampliaré la notícia. De moment quedem-nos amb la idea que la majoria de catalans no volen continuar sent una autonomia i 2 de cada 3 creuen que Catalunya ha assolit un nivell insuficient d'autonomia.
Més info:

2 comentaris:

Diari del Votant Anònim ha dit...

La veritat és que les enquestes d'en Gabriel Colomé no són gens de fiar, perquè he tingut la desgràcia de conèixer el personatge. De totes maneres, si agafem les dades com una tendència, és cert que anem pel bon camí... cap a la Independència!

Javi Buera A. ha dit...

La veritat és que no sóc independentista, encara que sí que estic a favor del dret a l'autodeterminació i que la gent pugui dir què vol. Tot i això, me n'alegro que cada vegada més gent se n'adoni que l'estat autonòmic no és el millor.