dilluns, de febrer 25, 2008

Retrocedira també l'Estat?

El titular és estrany, ho sé. I es refereix a un post que vaig fer després de les darreres eleccions municipals, on em referia a l'ascens dels partits d'extrema dreta en els ajuntaments catalans. La veritat és que és molt complicat que un partit així pugui traure suficients vots per entrar al Parlament espanyol, però també és cert que en aquestes eleccions es presenten un gran nombre de partits d'extrema dreta, com es pot veure a la imatge de la dreta, publicada ahir al diari El Punt.

Es preocupant que partits com Espanya 2000, Falange Española de la JONS o Democracia Nacional, entre d'altres, puguin presentar-se a les eleccions. El Codi Penal considera que les declaracions racistes o xenòfobes són delicte, així com no es pot justificar l'holocaust. La Llei de Partits potser també hagués hagut de tenir en compte això. Ara que els partits espanyols s'omplen tant la boca amb la Constitució, potser haurien de fer alguna cosa amb els que difonen missatges manipulats i xenòfobs, com per exemple relacionar la immigració amb la delinqüència. No crec que la il·legalització de partits sigui la solució als problemes de l'Estat, però sí que s'hauria de fer amb tots aquells partits que no compleixin les normes del joc. Per què es persegueixen els grups neonazis i no aquests partits, si molts cops transmeten els mateixos missatges?


El retrocés social del qual parlava fa mesos, a l'Estat, vindria òbviament si un d'aquests partits entrés en una o les dos cambres, però també si no es fa alguna cosa per evitar aquests missatges.


Us deixo amb el vídeo electoral d'España 2000 que, per cert, he vist aquest matí a TV3, en un d'aquells espais de propaganda. D'altra banda, també us recomano aquest article, que acompanyava la imatge de dalt ahir. Divertit anàlisi.



2 comentaris:

Anònim ha dit...

molt fort el vídeo

Diari del Votant Anònim ha dit...

Per forts, els anuncis de la Falange i del PACMA d'ahir a la nit al 33. No sé com hi pot haver gent que voti aquestes coses... Però tranquils perquè segur que tots plegats tenen menys vots que no els blancs, per exemple.