dimecres, de febrer 06, 2008

Joan Ridao creu que van pedre la «guerra» del transvasament.

El portaveu d'ERC al Parlament, Joan Ridao, va recordar ahir que ERC va posar sobre la taula aturar el Plan Hidrológico Nacional (PHN) per donar suport a l'embestidura de Zapatero, després de les darreres eleccions generals. Ridao va dir també: «Vam gaunyar la batalla del PHN, però vam pedre la guerra». Ridao va fer aquestes declaracions en la roda de premsa prèvia al ple parlamentari d'avui i a causa de les darreres propostes del Partit Popular sobre un nou possible transvasament del riu Ebre. Ridao va considerar les declaracions del PP com un atac frontal a la Nova Cultura de l'Aigua que porta a realitzar projectes com el dels Monegros. El portaveu d'ERC va dir que el seu grup treballarà per impulsar una llei estatal d'aigua per aturar el transvasament i que la Generalitat tingui la clau sobre la Conca de l'Ebre, amb l'objectiu també d'assegurar la no regressió del Delta.
Jordi Miralles, portaveu d'ICV-EUiA, va dir que el seu grup té clar l'oposició als transvasaments i la defensa a la Nova Cultura de l'Aigua. Sobre el PP, Miralles va afirmar que han entrat en la dinàmica de propostes per veure «qui la diu més grossa».
Ni el portaveu de Convergència, Oriol Pujol, ni el d'Unió, Josep Maria Pelegrí, van fer declaracions sobre aquesta polèmica. Pel que fa al PSC i al PP, cap dels dos grups va atendre ahir als mitjans.
Ampliació
Podem llegir a La Marfanta, que el candidat de CiU a les eleccions estatals, rebutja el transvasament de l'Ebre, tot i que defensa el transvasament del Roine per portar aigua a la demarcació de Girona.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ridao com els socialistes,dieun que reclamaran més infraestructures quan porten 4 anys governant i no han fet res.

La Generalitat ja tenia el control de la gestió del riu a la conca catalana de l'Ebre, tenia la clau. Tenia competències, i a més, les teniem des del territori, i el tripartit s'ho va carregar. del CPIDE a Aquamed, i d'Aquamed a transvasaments a Cantabria per a regar jardins d'urbanitzacions, Las Vegas a l'Aragó, un Delta amb més regressió, i un riu sense caudal.