dijous, de gener 04, 2007

ETA acaba amb la treva i els partits polítics en treuen profit

El passat dissabte (30 desembre de 2006) ETA va acabar amb la treva amb un atemptat a la T-4 de Barajas. De moment, ja han trobat una víctima mortal i els bombers estan buscant un desaparegut.
Les reaccions de les forces polítiques han deixat (i deixen) molt a desitjar. D'una banda, el PSOE, partit que governa, no acaba de deixar clar si continuarà amb la negociació o no. No ho dic perquè estigui més a favor d'una opció o d'una altra, sinó perquè l'opinió pública mereix conèixer les intencions del govern. No valen eufemismes ni mitges paraules.
D'altra banda, el principal partit de l'oposició està en una postura absolutament crítica amb el govern de Zapatero. En cap moment, he escoltat a Rajoy donar suport al govern. Des de l'explosió de Barajas, el líder de l'oposició ha criticat el procés de pau i les reaccions del govern espanyol.
Els altres partits (IU, PNV, ERC, CIU, Verds, etc.) han condemnat la bomba però han demanat al govern que continuï amb la negociació amb ETA. Aquests partits, amb menys força al parlament central, han tingut una posició més "moderada", en el sentit de no voler treure profit polític tot i que han mostrat clarament la seva opció preferida (segurament és impossible no mostra la ideologia, ni tan sols en moments així).
Però si una organització s'està "aprofitant" d'aquest atemptat és l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) que va convocar concentracions per rebutjar l'atemptat (perfecte) en les quals es van veure pancartes en contra del govern de Zapatero, en contra del procés de pau i altres que deien: "11-Mentira y manipulación!! Queremos saber ¿quien ha sido?". A més a més, en alguna manifestació es va poder veure també alguna bandera anticonstitucional.
Per finalitzar, voldria fer una crítica als mitjans de comunicació ja que, crec, han donat poques pàgines (o minuts) als dos desapareguts (un d'ells ja trobat mort). El dia després de l'atemptat, Antena 3, amb prou feines va dedicar un minut de les notícies als dos desapareguts mentre a les manifestacions contràries al govern van tenir un paper més important, en quant a temps.

2 comentaris:

Marc Campdelacreu ha dit...

Sobre les manifestacinos de l'AVT, crec que la responsabilitat, més que d'ells, els dels polítics que donen a suport a les manifestacions i contribueixen a alimentar i manipular les idees dels que es manifesten. Aquells que sembla que hagin perdut la memòria i no recordin el comportament de l'oposició després del trencament del darrer alto al foc l'any 1999, quan governava el PP. Llavors es prioritzava la unitat contra el terrorisme, ara l'atemptat és més que mai un instrument més per fer oposició.
També trobo insultant el comportament de Batasuna, que continua sent incapaç de condemnar els atemptats d'ETA. Han passat de criticar la manca d'avenços a reclamar que el procés ha d'estar més viu que mai. No es pot reclamar tots a un i res als altres... massa complicat tot plegat... ja veurem cap a on tiren les coses

Anònim ha dit...

MOLTES FELICITATS
MOLTES FELICITATS
ET DESITGEM TOOOOTS
MOLTES FEEELIICIIIIIIIIIIITATS!!!!

Que durant molts anys ens puguis continuar donant el teu punt de vista sobre un munt de coses.
Gràcies per ser com ets ;-)