dimarts, de desembre 26, 2006

Dos anys després del Tsunami, encara hi ha gent sense casa

El 26 de desembre de 2004 (avui fa dos anys), 229.361 persones van morir o van desaparèixer a causa del Tsunami, prop de 2 milions es van quedar sense casa i un milió i mig sense la forma de guanyar-se la vida. Els països afectats van ser Indonèsia, Sri Lanka, India, Tailàndia, Madagascar, Maldives, Myanmar, les Illes Seychelles, Somàlia, Tanzània, Kenya i Bangladesh.
Després d’aquest desastre natural, es va posar en marxar un moviment internacional de recaptació de fons per a les víctimes i els afectats. En total, es van reunir 10.365 milions d’euros, quantitat que, en principi i segons una informació de El País, hauria de ser suficient per a la reconstrucció de les zones afectades. Doncs bé, ara mateix, més de la meitat dels afectats continua sense tenir casa i sobreviuen en els camps de refugiats o en cases de familiars, segons informa Ajuda en Acció.
Estats Units, Regne Unit, Finlàndia, França, Alemanya, Suècia i Holanda han demanat que s’obri una investigació per una possibles malversació de la quantitat de fons recaptats.
Ara, aquestes persones en prou feines apareixen als mass media. Després d’haver omplert pàgines i pàgines de diaris, han desaparegut en l’anonimat més absolut.