dilluns, de gener 15, 2007

Rajoy copia a House (Cuatro) i es torna el rei de les obvietats: no hi ha guerra

"Lo fácil es apuntarse a un eslogan, 'todos por la paz', como si alguien estuviera en guerra". Aquesta va ser la resposta de Rajoy a les crítiques per no haver assistir (ni ell ni el seu partit) a la manifestació en contra d'ETA de Madrid, celebrada el passat dissabte.
Certament, no hi ha una guerra. Però és pot viure en 'pau' quan existeix una amença terrorista? Les famílies de Palate i Estacio estan ara mateix en 'pau'?
El terrorisme (com es pot veure en la seva arrel etimològica) crea terror i, mentre això existeixi, la PAU s'ha de buscar, encara que no hi hagi guerra.
D'altra banda, al febrer l'AVT ha convocat una nova manifestació contra ETA ja que, entenen, que la manifestació de dissabte a Madrid era pro Zapatero i pel procés de pau, per la qual cosa no es sentien identificades. Com ja he dit alguna vegada, crec que l'AVT està entrant en un terreny que no li correspon. Òbviament, els integrants de l'associació poden ser més propers a una posició política que a una altre, però immiscuir-se en aquests temes i intentar manipular la veu de les víctimes del terrorisme en contra de govern no és el que hauria de fer.

3 comentaris:

Gustau Moreno ha dit...

Suposo que ja el coneixeràs, però et recomano el llibre de Miquel Rodrigo (professor de la UAB) sobre la posició dels mitjans de comunicació davant del terrorisme. Al llibre, Rodrigo explica que hi ha diferents discursos possibles: el terrorisme com a guerra, el terrorisme com a lluita política, i el terrorisme com a acció criminal. Evidentment, al PP i als mitjans propers els interessa aprofundir en aquest últim discurs, i evitaran entrar en discursos mediàtics que situïn el terrorisme d'ETA en l'àmbit de la política o de les qüestions militars. De fet, fixa't que la lluita antiterrorista no depèn del ministeri de Defensa, sinó d'Interior.

Javi Buera A. ha dit...

ara Rodrigo és professor de la Pompeu. Però, per sort, l'any passat el vaig poder tenir com a professor i a alguna classe en va parlar d'aquests temes...
El llibre encara no l'he pogut llegir, però està a la llista dels possibles

Anònim ha dit...

la manipulació és lleugera i tots ens volen posicionar amb ells.
l'associació de víctimes del terrorisme no ha d'entrar en aquest terreny, com tu dius, però crec que tenen dret a expressar-se.
si ells senten que aquesta manifestació estava manipulada i no hi van voler assistir, enhorabona per ells.
el que té de dolent tot això és que al ramat que s'ho mira, tots els manipuladors els volen i entren en el terreny de la falsedat per assolir objectius que ni el que més mana (per a nosaltres, de cara al públic) sap