dimarts, de desembre 19, 2006

Palestins a les armes

El passat febrer Hamas va guanyar unes eleccions polèmiques ja que, després de la seva victòria, la Comunitat Internacional va bloguejar les ajudes econòmiques a Palestina.

Sembla que aquest bloqueig internacioanl ha portat els seus fruits. Els palestins, lluny de recordar que han de ser un poble unit per aconseguir els seus drets i ser pacífics per demostrar a la comunitat internacional que s'equivoca, han tornat a agafar les armes. Cada dia, hi ha combats entre milicians d'Al Fatah (el partit de Mahmud Abbas) i Hamas. Cada dia, la guerra civil es veu més propera. A més a més, la decisió de Abbas de convocar eleccions anticipades ha enfrontat i ha reviscolat l'enfrontament entre els partidaris d'aquest dos partits.

El bloqueig econòmic ha provocat que no es puguessin pagar els funcionaris, la població disposa de molt poca aigua potable, la gana afecta cada vegada a més gent... Tot això està explotant. Esperem que no desenvoqui en una guerra civil.

1 comentari:

joan mulet ha dit...

La guerra civil a Palestina és un efecte llargament perseguit per lapolítica israeliana. Sembla que són a punt d'arribar-hi. Jo em demano què farà després d'aquesta guerra Israel: Absorbirà els pocs territoris palestins "independents"? I si ho fa, què en farà dels palestins, altament beligerants per força?

La guerra civil palestina és la mostra d'un antic desesper. Una sima de la humanitat.

PD. A poc a poc, vas perfilant una revista interessant. M'agrada que vagis fixant-te en punts que els grans noticiaris deixen en segon pla. Ara, sols et caldria u amic maquestista!
Ànims!