dijous, de novembre 15, 2007

Sobre el dret a vaga i el pla Bolonya

vui, Barcelona torna a celebrar una manifestació dels estudiants universitaris en contra del Pla Bolonya.
El estudiants que decideixen fer vaga estan en el seu dret, però també haurien de respectar el dret d'altres estudiants a no fer-ne.

A l'arribar a la Universitat Autònoma de Barcelona aquest matí hi havia instal·lada una espècie de barricada que no deixava passar la gent que sortia del ferrocarril cap a classe i havien d'anar a donar la volta per un altre lloc. A més, a la «barricada» es cantaven crits de «esquiroles, hijos de puta».

Fa temps, que estic en contra d'aquest moviment anti-bolonya que no informa a la gent dels desventatges del pla, sense el qual es tonteria fer vaga, perquè manifestar-te sense saber contra el que protestes és una tonteria. A més, altres anys (enguany encara no ha passat, confirmaré més tard), els «manifestants» van pintar les parets de les facultats de l'Autònoma amb «No a Bolonya» i similars. No crec que aquesta sigue la millor manera de fer que la gent s'adhereixi a les vagues o a les manifestacions.

Potser s'haurien de plantejar informar més que fer pintades, embrutar i insultar.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

no, ahir no van haver pintades. És un bon pas...

Diari del Votant Anònim ha dit...

A mi tampoc em convenç gaire això del Pla Bolonya, però vaig sentir una manifestant a la ràdio que em va fer pensar que potser no està tant malament... En resum, deia que la universitat ha d'estar pensada per al "creixement personal i la crítica" i no per a "ser productius i competitius".

Si no som productius, ja m'explicaran què menjarem per a "créixer personalment"...

Javi Buera A. ha dit...

Pel que diu la gent, un dels perills de Bolonya és la privatització de l'ensenyament i k només hi puguin accedir els "rics", perquè, pel que es veu, fa molt difícil compaginar estudis i feina.
Jo, durant la carrera, he fet algunes assignatures k, adapten a la seva manera la manera d'ensenyar, i la veritat és que aprens molt més ja que el fet d'haver més pràctiques i exàmens menys densos però més sovints fa que hagis d'estudiar més i d'una manera més qualitativa. És a dir, no com ara que t'ho empolles tot xa l'examen i a l'endema ja no recordes res.
PErò la veritat sk m'agradaria saber quelcom més, xk amb el poc k sé, se'm fa difícil posicionar-me

Anònim ha dit...

Amb el temps que fa que es parla de Bolonya hauriem de ser capaços de saber què diu. Fem més autocrítica.