dimecres, de maig 23, 2007

Obsessionats a l'ultradreta

El govern ultradretà de Lech Kaczynski (president) i el seu germà Jaroslaw (primer ministre) està obsessionat en buscar qui va col·laborar en el règim comunista a Polònia. La seva histèria ha arribat a acusar al periodista Ryszard Kapuscinski d'haver col·laborat i ajudat al règim comunista.

Tots els mitjans ja han repassat les acusacions que li fan i ja han dit que el periodista estava obligat a col·laborar amb els comunistes si volia sortir del país. Ryszard Kapuscinski ha estat un dels millors periodistes en els últims temps i els seus llibres són veritables obres d'art (el que jo he llegit és La Guerra del Fútbol. Va ser un periodista arriscat i que va estar a punt de morir en diverses ocasions (a vegades per trobar-se amb tropes enemigues o a vegades per malaltia).


Les polítiques que han iniciat els bessons a Polònia no són de dreta ni conservadores, crec. Més aviat les qualificaria d'ultradretanes. El fet de buscar als que van col·laborar amb el comunisme amb obscurs interessos (hi ha qui diu que els que ho hagin fet se'ls aïllarà d'alguns llocs de treball) podria ser una prova. L'altra, el fet que hagin prohibit parlar d'homosexualitat a les escoles, perquè no 'desviïn' als nens.