dilluns, de juliol 16, 2007

Obsessionats en la monarquia

Fent zapping he tropessat amb el programa Channel nº4 de Cuatro. Resulta que, pel que es veu, la vicre presidenta del govern espanyol, Mª Teresa Fernández De la Vega, no va fer la reverència al rei ahir en el passamans del bateig de la infanta Sofia.

Per començar, em sembla que en ple segle XXI és una tonteria haver de fer una reverència a una persona. A més, quin problema hi ha? No pot ser republicana la vice presidenta i decidir no fer la reverència al cap de l'Estat espanyol, en aquest cas el rei? [no sé si De la Vega és republicana o no, eh?].


Em sembla molt bé que part de la població de l'Estat sigui monàrquica (o juancarlista, com alguns diuen) però exigir que tothom hagi de seguir el protocol monàrquic és una obsessió. En democràcia, la llibertat d'opinió és legítima i, si la transició va ser tant bona i va aplegar "tantes" ideologies com molts diuen, els monàrquics haurien d'acceptar que dins l'estat existeixen persones republicanes amb dret a ser-ho.

En aquest link hi ha un video sobre el bateig. Al segon 20, es veu entra a De la Vega i com no saluda al rei.


http://www.20minutos.es/noticia/260211/0/bautizo/protocolo/monarquia/

3 comentaris:

Diari del Votant Anònim ha dit...

Com bé dius, és realment patètic que en ple segle XXI encara existeixi la monarquia, i tota la parafernàlia que la sustenta. I encara més ho és que hi hagi un pressumpte "consens" a eliminar la "discriminació de la dona" en l'accés a la corona: no és la monarquia una pura i simple discriminació per raó de naixement???

Diari del Votant Anònim ha dit...

Afegeix-t'hi, i publica la portada del Jueves! Salut!

Javi Buera A. ha dit...

jajajaajajajja

ara no puc posar-la però ja la ficaré ja...
però com tu deies...és patètic...
l'altre dia pensava, per unes vinyetes de Maoma ens posem les mans al cap i defensem la llibertat d'expressió però, en canvi, per la reialesa censurem tot el que faci falta i més... A veure si ara, a més de no poder jutjar al rei, tota la familia serà intocables...