dijous, d’abril 26, 2007

Torna la inestabilitat entre Palestina i Israel

Després de cinc mesos de treva, dilluns les Brigades de Ezedín el Kassam la van trencar. El motiu donat va ser que soldats d'Israel, durant el cap de setmana, havien matat 9 palestins a Cisjordània. Pel que he pogut llegir avui, l'exèrcit israelià està autoritzat a fer operacions "limitades" a Gaza, però no a fer una operació a gran escala. El govern palestí ha mantingut la treva, en major o menor mesura (algunes de les diferents faccions dels partits no la recolzaven), durant cinc mesos veient com Israel continuava amb les seves "operacions".

Em sembla curiós que molts informatius de televisió i radios i alguns diaris titllin a Hamas i Al Fatah de terroristes, mentre que, els mateixos mitjans, afirmen que el govern d'Israel fa "operacions militars" o "incursions". Considero que les "operacions militars" de l'exèrcit israelià als territoris ocupats no són res més que terrorisme d'estat.

Cada vegada més, els punts de vista palestins són més visibles als mitjans, però encara s'està lluny del desitjable. Fins que no es parli del terrorisme d'estat israelià no hi haurà igualtat de tractament. I fins que no és digui qui recolza i ajuda a Israel i veta les resolucions del Consell General de la ONU, que tampoc crec que aquest organisme en crisi pogués fer gaire cosa als territoris ocupats. Estats Units continua donant suport i subvencionant Israel.

1 comentari:

Anònim ha dit...

realment la situació és difícil i serà molt complicat que els mitjans d'informació occidentals acusin a Israel o als Estats Units de terroristes. però per somiar encara no ens cobren.
no deixis de cuidar-te.