dilluns, de febrer 12, 2007

Pintades nazis al costat de l’ajuntament de Tortosa

Aquesta fotografia la vaig fer ahir al carrer que hi ha al costat de l’ajuntament de Tortosa, concretament a la travessia de Santa Teresa.
Però aquestes no són les úniques pintades d’aquest tipus que hi ha a Tortosa, i no es tracta d’un fet nou. Aquest passat estiu, a part d’aquesta, ja n’havia vist un parell més, una d’elles situada al final de la rambla Catalunya, més o menys al davant del Rembrandt Films.
No sé ben bé per què, un dia d’aquest estiu vaig decidir fer una queixa a l’ajuntament per tal que fes alguna cosa per esborrar-les, la veritat és que em sorprèn que, com a mínim, no hagin tret la de la foto ja que està al costat mateix del casa consistorial.
Però no, com deia, no és un fet nou a Tortosa. Durant molts anys he jugat a futbol amb Ebre Escola Esportiva o el Jesús Catalònia (futbol base) i anava al CEIP Ferreries. Durant tots aquests anys que, per un o altre motiu, anava a l’estadi municipal, recordo (encara que difusament) que a les grades del camp de terra també n’hi havia una (recordo el punt de mira típic).
Sabem que Tortosa és una ciutat on encara hi ha mols sectors propers a l’extrema dreta. El que fa por és que sembla pujar un sector com aquest molt jove. Jugant a futbol un sent moltes coses i comparteix vestuari amb molta gent...
Com ja vaig dir a un altre post, tot el que sigui l’augment d’un col·lectiu irrespectuós amb sectors de la població tortosina, fa mal a la ciutat. És innegable que l’augment de Tortosa dels 30.000 habitants als quasi 40.000 actuals és, en bona part, gràcies a la immigració. Tortosa, Catalunya i Espanya estan davant d’un handicap important: integrar la població immigrada. I no valen models exteriors. El sistema francès no serveix perquè en l’últim any ha demostrat que exclou als no- integrats. Un professor de la UAB, que va estar de corresponsal a París durant molts anys, José Maria Perceval, em va dir una vegada: “No es pot pretendre integrar ensenyant les virtuts de Jaume I, perquè no és de la seva cultura; el que s’ha de fer és adaptar les seves tradicions a l’ensenyament, fer-los fer treballs sobre personalitats històriques dels seus països”.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo diria que ets un flipat.

La pintada que surt a la foto, lo menos fa 20 anys que esta allí (i l'unic negre que havia era Olivié, i estava totalment integrat), i no te mes significat que un jovenet menor de 15 anys aburrit i despues de veures una xibeca a mitges en un amic van fer la pintada una nit de divendres.

Ara recordo aquella pintada, feta amb la meua col.laboració que dia
"Demons Zone" a les escales del seminari. Que igual haguest pogut dir Pau al mon, o Skins en Tortosa. Gamberrada infantil!!.

No cal pujarse a la parra ni nombrar a tots los filosofos de la historia per donar explicacions.

Que tothom te amics profes de la unversitat, i tampoc no son tan llestos.

Marc Campdelacreu ha dit...

Buera! Fart d'estudiar i d'exàmens, he passat pl teu blog i he vist q ara tb toques continguts locals al blog, jeje! mlt bé home, varietats!
Com que jo de Tortosa en sé poc, només dir-te que crec que sortosament el model educatiu de l'Estat no s'assembla massa al francès.. si no fixa't en la proposta d'Educació per a la ciutadania, que ja veurem si tira endavant.. a França o ets francès o ets estranger, sense punt intermig, políticament sempre s'ha caracteritzat per un centralisme que ha ofegat la diversitat dins les seves fronteres.. Per això penso que ara per ara la situació és força diferent. Tot i així, tens raó, el repte de la integració de la immigració és important i a la llarga podem tenir aquí els mateixos alderulls que a França, perquè el nombre d'immigrants sobre el conjunt de la població ja és considerable.. els mitjans de comunicació, a més de l'educació, també tenen a les mans canviar les coses.. es tracta d'anar canviant mentalitats suposo..

Ale, me'n vaig a dormir, que jo encara estic d'exàmens.. demà un altre!

Javi Buera A. ha dit...

Anònim, crec que si fa tants anys com tu dius que la pintada està feta, l'ajuntament ja l'hagués pogut treure, encara que sigui una gamberrada infantil. Oi que si una gamberrada infantil trenca un vidre, el vidre es reposa? Per què no les pintades.
A més, aquesta potser sí que fa 20 anys, com tu dius, que està feta, però aquest estiu en van fer una altra a la Caixa de la Plaça Alfonso (que va ser treta ràpidament).
Pel que fa a lo del professor que tu dius, per començar no és amic meu, i a més, crec que és una font autoritzada per parlar sobre això, per tots els anys que va estar a París. No dic que sigui més o menys llest, però coneix el sistema educatiu francès perquè ha viscut a França.
Sort!

Anònim ha dit...

Hola,



Us escribim aquest email per a fer-vos saber que a Tortosa ens trobem davant d'un greu problema sanitari i medioambiental que passa desapercebut per a la majoria de la gent.



La ciutat s'ha convertit en un laboratori. Algo invisible que no es veu, no se sent, no fa cap olor però que ens perjudica greument la salut: un fantasma anomenat CAMP ELECTROMAGNÈTIC D'ALTA FREQUÈNCIA.



I aquestes radiacions provenen de les diverses antenes de telefonia mòbil repartides per la majoria dels barris de Tortosa. Aquestes ones electromagnètiques travessen parets, edificis i s'introdueixen dintre les nostres cases i són la causa de diverses malalties i transtorns.



Les persones estem sent utilitzades com a cobaies humans.

Pot sonar extrany però és així i així ho han reconegut alguns científics experts en aquest tema.



Nosaltres ja fa anys que estem denunciant aquests atropellos però les autoritats polítiques i sanitàries seu prenen tot en plan pitorreo, fan la vista grossa i miren cap a un altre lloc i no tenen cap interès en defensar i protegir la salut pública. Lamentablement, primen els interessos econòmics de les empreses de telefonia i la salut de les persones no té cap valor.



Està totalment demostrat. Són uns interessos tant grans el que hi ha aquí, que les nostres vides no valen res.



Trobareu informació molt detallada sobre el tema a la nostra web:

www.tortosanetadantenes.jimdo.com





Ja comença a haver algun mitja de comunicació que s'ha fet ressò d'aquesta pàgina web, per exemple la revista La Marfanta, ha donat aquesta noticia:



http://lamarfanta.blogspot.com/2011/02/un-bloc-veinal-vol-tortosa-neta.html




Ancians, adults, nens i adolescents són irradiats dia i nit 365 dies l'any per culpa d'aquestes antenes de telefonia mòbil sense que el nostre Ajuntament prengui cap mesura al respecte. I inclús consentint que s'instal.lin noves antenes (massificació) camuflades per les teulades dels edificis sense cap tipus d'autorització ni llicència municipal.



Volem defensar la salut o deixem que se'ns continui irradiant i emmalaltint a foc lento???



Pensem que ha arribat el moment i fem una crida per a que la gent surtigue al carrer a manifestar-se i fer-se escoltar pels polítics tortosins que d'una vegada és respecti el seu dret a la vida i a la salut per damunt dels interessos econòmics i politics. Si alguna persona té interès en participar a una futura manifestació que es posi en contacte amb nosaltres mitjançant el formulari de contacte que apareix a la pàgina web www.tortosanetadantenes.jimdo.com



També us animem a nivell individual a que denuncieu aquest tema on considereseu convenient així com que féssiu difusió i propaganda d'aquest tema i de la nostra pàgina web entre els vostres companys, amics, familiars, veins i coneguts que estiguen vivint a Tortosa.



Per acabar, us agrairiem que reenviéssiu aquest email als vostres contactes que visquin a Tortosa.



La salut de tots està en joc.



Gràcies per haver llegit aquest correu.



Signat:

Veïns afectats per les antenes de telefonia mòbil a Tortosa