diumenge, de maig 08, 2005

Mònica Terribas. Perfil

Mònica Terribas és la presentadora i cap d’edició de La nit al dia, programa informatiu que s’encarrega de fer un anàlisi de l’actualitat mitjançant, sobretot, entrevistes a figures importants. És llicenciada en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctorada a la Universitat de Stirling, a Escòcia.
En l’actualitat, a més de la seva feina a Televisió de Catalunya, desenvolupa una tasca docent a la Universitat Pompeu Fabra, on és professora titular i coordinadora de l’àrea de Teoria de la Comunicació. Porta des dels 24 anys fent classe en aquesta universitat.
Va començar a treballar a la televisió l’any 1987 amb el Joaquím Maria Puyal en el programa Un tomb per la vida, en tornar de fer la tesi doctoral a Escòcia. Des de llavors, ha treballat en televisió en programes com ara Persones Humanes, del Miki Moto que, segons la Mònica Terribas, ha marcat la referència de l’humor en aquest país. També ha treballat en el programa La vida és un xip. Afirma que el programa que més li ha aportat ha estat Un tomb per la vida. Però, al mateix temps, també diu que La nit al dia li dóna moltes satisfaccions “tantes, segurament com el tomb” afirma ella mateixa. A més a més, col·labora amb El Periódico.
Durant la entrevista és va mostrar com una persona molt normal. És conscient de la dinàmica dels mitjans de comunicació ja que, com ella mateixa diu: “Et poses de moda durant un temps perquè aquest cony de negoci nostre necessita posar benzina al motor. De tant en tant, necessita que hi hagi algú que destaqui una mica per anar-li fent entrevistes i titulars i donar-li premis, però al cap de dos anys la maxaca (sic.) tothom, la tritura tothom i la volen donar pel sac”.