diumenge, de maig 15, 2005

Els blogs

En l'actualitat, s'està vivint un increment dels blogs. Un blog es pot definir com un espai personal en la xarxa on l'autor expressa les seves opinions, gustos, experiències personals, etc.
En els països anglosaxons s'ha convertit en una eina documental per als periodistes. Per aquest motiu, molts de blogs han rebut crítiques.
El problema no està en els blogs perquè els periodistes haurien de saber que són espais d’opinió (es podria considerar la secció de cartes al director en un diari?). Una persona pot publicar en el seu blog el que vulgui, per això existeix la llibertat d’opinió. El problema, crec, són els periodistes que utilitzen un blog com a font documental única. El treball del periodista consisteix en contrastar fonts perquè amb una sola opinió no n’hi ha prou per ser objectius.
Moltes crítiques també són perquè alguns blogs menteixen. És cert. Però també és cert que moltes pàgines web tenen informacions falses o que no estan firmades, per la qual cosa no s’haurien de prendre com a certes. I, en canvi, moltes vegades es prenen com a tal.
En definitiva, penso que l’ús dels blogs és totalment legítim. Penso, també, que els periodistes els poden usar com una font documental. Però, com tota font s’ha de contrastar.