dissabte, de maig 31, 2008

El govern estudia fer una interconnexió que Baltasar i Pi van negar que realitzessin al febrer

La setmana que ve es posarà un punt i a part a la sequera. El govern donarà per finalitzada la situació d’emergència nacional per la sequera després que les últimes pluges previsiblement faran pujar els embassaments que abasteixen la zona metropolitana a més del 50%. Un cop fet això, el govern de l’Estat espanyol suprimirà el decret que preveia la construcció de la canonada, és a dir, acabarà amb aquest transvasament de l’Ebre. Acabarà amb aquesta interconnexió.

Però el govern ara estudia una altra interconnexió. Via dessalinitzadora de Cunit, el govern es planteja connectar Tarragona i Barcelona. I d’on rep aigua Tarragona? De l’Ebre. De manera que en qualsevol moment es podria portar aigua de l’Ebre a Barcelona via Tarragona i Cunit. El febrer, quan el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, i el president del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT), Daniel Pi, van inaugurar un nou sistema de filtració a l’Ampolla van assegurar que Cunit no serviria per interconnectar xarxes ja que la canonada que anava cap a Tarragona i cap a Barcelona només podia expulsar aigua de Cunit cap als territoris, no al revés. Un Baltasar molt tens va qualificar com a «falses» les acusacions que llavors ja feia –i des de feia temps– la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE).

Un cop més, el govern primer diu blanc i després diu negre. Una de dos. O bé són molt dolents a l’hora de gestionar les crisis del país, o bé menteixen. En ambdós casos només hi ha una solució. Dimissions i cessaments. El primer hauria de ser Baltasar.

Foto: ABC
Per saber més: