dimarts, d’abril 15, 2008

Mentim, total, què és el pitjor que pot passar?

Sembla que a Catalunya està de moda mentir. Fa unes setmanes ho va fer el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, quan, primer, va dir que el transvasament del Segre no era una opció i, després, quan va dir que no es tractava d'un transvasament. Ahir vam conèixer un nou cas. Resulta que la fuita que la setmana passada hi va haver a la centra nuclear Ascó I no va ser tant petita com els responsables deien.

Sembla que allò que la radioactivitat era menor a la d'un Tac mèdic no era cert. El País publica avui que la radiació total va ser 100 vegades superior al que es va declarar en un primer moment i l'incident era de nivell 2, i no 1 com deien. Amb això, es converteix en el quart incident més greu en la història nuclear de l'Estat. De moment, el Consell de Seguretat Nuclear ha obert un expedient sancionador a la central i analitzarà 700 persones per si van resultar afectades.

Ja sabeu què diu la dita castellana «No hay dos sin tres». Així doncs, haurem d'estar alerta que no ens en col·lin alguna altra, si no ho han fet ja.