dijous, d’abril 17, 2008

Electoralisme o consciència ebrenca?

Setmanes políticament intenses a l'Ebre. Des que es va anunciar la possibilitat de transvasar l'aigua del Segre, la mala maró s'ha apoderat de la comunitat ebrenca. La PDE ja va dir que no s'hi oposava i que faria una assemblea general (dissabte 19, a les 20h, a l'Auditori) per decidir mobilitzacions. Aquesta mala maró ha arribat també a la política. Els alcaldes d'ERC van mostrar el seu rebuig al Segre i ICV va dir que no donaria suport a sol·lucions que no fossin no permanents.

Ara el govern ha anunciat que es farà la interconnexió de xarxes que la PDE denunciava des de feia temps. La mateixa que el conseller Baltasar el dissabte 2 de febrer negava que es pugués fer, en la inauguració d'un nou sistema de filtració a l'Ampolla. Ahir, el president d'ICV a les Terres de l'Ebre, Jaume Forcadell, va demanar la dimissió de Francesc Baltasar per la mala gestió de la crisi de la sequera i va anunciar que deixaria el seu càrrec al Consell d'Administració del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) si es fa el minitransvasament.

El posicionament dels partits ebrencs contra el transvasament pot tenir dos lectures. D'una banda, es podria dir que ERC i ICV no volen perdre els seus vots antitransvasistes de l'Ebre, no volen perdre un sector molt important. Però també es podria dir que el seu rebuig és fruit a la seva consciència ebrenca. Al fet que realment creuen que el projecte és negatiu per al territori, que és contradictori a tot el que van defensar fa uns anys i que es contradictori amb el Compromís per l'Ebre, que van signar el PSC, ERC i ICV amb la PDE.

Personalment, em quedo en la segona opció. Per darrera dels partits, hi ha persones. No es tracta només de polítics. Al darrera hi ha persones amb sentiments, amb pensaments i amb ideals, ideals entre els quals també està la Nova Cultura de l'Aigua i el Compromís per l'Ebre.

Fotos: