diumenge, d’octubre 12, 2008

Tarragona i la manifestació feixista

Ja hi som. Avui és el dia. Tarragona rebrà la manifestació feixista convocada pel partit d'extrema dreta Alianza Nacional (AN) i on es preveu que hi assisteixin centenars de neonazins d'arreu de l'Estat. Amb tot, aquesta setmana la Coordinadora de Moviments Socials i Polítics de Tarragona ha organitzat una contramanifestació que, sota el lema «Nazis i feixistes? Ni a Tarragona ni a enlloc!», vol rebutjar l'organitzada per AN. Això sí, vol fer-ho d'una manera «pacífica». Ja veurem, però, què passa si s'arriben a trobar les dues manifestacions. A més, aquests dies també s'ha creat un grup al Facebook (Fora feixistes de Tarragona) per donar la contramanifetació de Tarragona.
El que em sorprèn és que la subdelegació del govern espanyol a Tarragona hagi dit que no podia fer res per il·legalitzar la manifestació ja que «ha de respectar que la gent pugui manifestar les seves opinions». Indignant. I amb coses com aquesta es veu que aquest estat de dret està coix. I és que crea una llei de partits per il·legalitzar els partits que fan apologia del terrorisme i no condemnen els atemptats d'ETA. Però a la llei s'hi obliden posar que també es podran il·legalitzar aquest partits d'extrema dreta que fan apologia del feixisme i del franquisme. Perplexos, hem de veure com partits com AN o España 2000 o Falange Española es presenten a tot tipus d'eleccions. Certament, aquests partits sí condemnen els atemptats d'ETA. Això sí, tampoc cumpleixen amb l'esperit de la Constitució (allò que sempre els hi agrada dir a alguns partits estatals). Com es poden permetre partits polítics que en les seves manifestacions porten banderes franquistes, que en el seu discurs hi ha un fort nacionalisme espanyol excloent i, sobretot, quan els seus discursos es basen amb el racisme i la xenofòbia i inciten a portar-la a la pràctica.

I és que recordem que la manifestació d'avui a Tarragona no és un acte de simple nacionalisme espanyol, com el que es podrà veure a Madrid amb la desfilada pel dia de la Hispanitat. És una manifestació organitzada pel «Dia de la Raza» i serà feixista i xenòfoba. El que dèiem: fora Feixistes de Tarragona i d'arreu!
Per saber-ne més:

1 comentari:

emigdi ha dit...

A l'estat només li interessa silenciar les veus abertzales, amb la màxima que ells són els qui reben l'ofensa violenta. La realitat és que hi haurà putxerada electoral impune a Euskadi, defensada pel País i pel Periódico.
Els feixistes no els preocupen i poden difondre la ideologia arreu. No és demagògia, és la realitat dels darrers anys. Com deia Xirinacs, la violència d'estat és la real.
salut